Historikk

Vi er omtrent 50 korrækte damer som synger i koret. I korets spede begynnelse høsten 2000 hadde vi et håp om et blandakor. Ett og annet mannfolk dukket opp av og til, men borte ble de… Og nå er det for seint – nu e vi blitt et rent damekor. Med ambisjoner for å bli et attraktivt kor i Bodø by.

 

Dirigent – Berit Almli Pedersen

Min dirigentbakgrunn startet helt tilfeldig i Brønnøysund for ca 14 år siden. Helt fram til da har jeg vært aktiv musiker innenfor brassband og musikkskole. Musikk har vært min lidenskap fra fireårsalderen da det startet med blokkfløyte. Herfra utviklet interessen seg til å bli en «besettelse» og jeg startet å spille tverrfløyte som ni-åring. Etter hvert ble jeg gammel nok til å spille i korps og fikk da muligheten til å være innom alle instrumenter unntatt trommer, tuba og althorn. Korpset ga meg også muligheten til å være med på forskjellige kurs for å bli bedre skolert til å være bl.a instruktør.

Kordirigeringen startet ikke før jeg vikarierte i et gospelkor i Brønnøysund og ble deretter kastet ut i dirigentrollen på permanent basis. Innimellom tok jeg også dirigentoppdrag av ymse slag. Dette koret dirigerte jeg i 5 år før jeg flyttet tilbake til hjemtraktene på Tverlandet hvor jeg nå er bosatt med ektemann og to barn og en hund.
I mars 2000 ble jeg forespurt om jeg kunne tenke meg å dirigere 15 klare damer som var lei av å bare synge på nachspiel. Denne utfordringen syntes jeg var spennende og takket ja til dette. I de fire første årene sand vi sanger arrangert av andre, men det har ikke alltid vært like vellykket fordi de fleste sangene er arrangert for blandakor og det passer oss litt dårlig. Tilgangen på «damearrangerte» sanger er dårlig (i hvert fall de sangene vi ønsker å synge) så nå arrangerer jeg selv, slik at vi får det vi vil ha. Her har jeg nå dirigert i snart fem år og vi har hatt mye gøy, alvor og total galskap.