Meritter / presse

31. mars

– var det klart for den offisielle åpningen av Universitetet i Nordland.
Festforestillingen inneholdt en rekke artister med kunstnerisk forankring i Nordland, Norge og Europa. Blant artistene var felespilleren Susanne Lundeng, Spelemannsprisvinnerne Halvdan Sivertsen, Kråkesølv og Tonje Unstad, operasangerinnen Birgitte Christensen og Bodø Sinfonietta og til festmiddagen sang Korrækte Damer 🙂

 

Julekonserten «Mot Jul»

– var et samarbeid med Herborg Kråkevik. En fantastisk konsert levert av koret ,Herborg og samt musikerne Sveinar Aase, Kjetil Hesten, Arild Johnsen og Kjell – Joar Pettersen Øverleir. Tonene fylte hele Nordlandskatedralen og publikum kom i sikkelig julestemning ♥

 

Fargerikt jubileum

Det ble en drøm for Korrækte Damer, da vi feiret vårt 10 – års jubileum, lørdag 12. juni i Bodøs storstue. Rundt 400 personer fant veien til Bodø Kulturhus.
Slo på stortromma:
På programmet sto ulike sanger fra koret histore. Korrækte Damer har gjort mye spennende og forskjellig i løpet av koret eksistens. I løpet av den to timer lange konserten hoppet damene fra religiøse og pomøse gospelsanger til Abba og egene sanger, før vi avsluttet hele konserten med en mektig medley fra musikalen «Les Misèrables»

Det ble en helt uforglemmelig kveld for damene og publikum!

 

Publisert – AN.no 13.06.2010:

«Jeg må også rose sangkoret Korrækte damer og Helgeland Paradekorps, som skapte stor stemning på torget med sine opptredener,» sier Gulbrandsen

 

Publisert – AN.no 26.05.2010

Kulturhuset i Bodø har mange supre tilbud gjennom hele sommeren. Lørdag 12. Juni klokken 19.00 er det ikke teaterdrama som står på agendaen, da er det Korrækte damer med gjester som står på scenen. Korrækte damer feirer 10-årsjubileum, så dette blir en heidundrende konsert med korsang fra deres 10 år i korverdenen.

 

Abba for damer – Bodø Kulturhus, mars 2010

Mange fra Korrækte Damer var representert ved prosjektkoret ABBA for damer i Bodø

 

7-toppsturen Bodø 2009

Korrækte Damer bidro med sang og smil ved Hunstadtoppen

 

Julekonsert 2008 – tradisjon tro…

Korrækte Damer hadde sin årlige julekonsert, denne gangen ved Tverlandet kirke

Korrækte Damer, Tverlandet kirke med Sveinar Aase på piano

 

Julekonsert 2007 «To småe hender»

Korrækte Damer gjennomførte en brakende flott julekonsert i en fullsatt Bodin kirke. Koret hadde med Jøran Breivik som solist og Sveinar Aase på piano.

 

Publisert – AN.no 18.04.2008: «Gospelkonsert med sammensatt kor»

«Koret Korrækte Damer arrangerer gospelseminar i helga, og det avsluttes med konsert i domkirken søndag kveld. I morgen kveld vil gospelstoff nok være innlært til å presentere en helt fersk konsert. Seminaret er åpent for alle, og dermed dannes et eget sammensatt kor for anledningen. Koret skal altså lære seg sanger nok for en hel konsert i løpet av to dager. Det gjøres ved at den anerkjente gospelinstruktøren Maria Boberg fra Sverige bruker sin spesielle og effektive metode der alt læres utenat og uten noter fra første strofe. Deltakerne trenger ingen forkunnskaper verken innen gospel eller annen korsang og behøver ingen forberedelse før seminaret. Maria Boberg har med seg åtte damer fra sitt kor, Bystämman Gospel. Både koret og Boberg har vært i Bodø før og blant annet vært med på flere konserter og seminarer sammen med Bodøoktetten. Michael Rönnberg vil være instruktør/akkompagnatør. Han er kjent for de fleste i Bodø-området både som kantor, pianist, sanger og kordirigent. Med på seminaret er også Sveinar Aase, distriktsmusiker i Sørfold. Seminaret avsluttes altså med en konsert i Bodø Domkirke søndag den 20. april, hvor alle som har deltatt på seminaret skal være med, og arrangørene lover at det vil bli «en himmelsk opplevelse». På tilsvarende seminar og gospelkonsert i fjor var det ca. 100 deltakere, og dermed altså et like stort kor. I år er det ventet en nesten like stor deltakelse med over 40 påmeldte pluss like mange i arrangørkoret.»

 

Gospelseminar!

I samarbeid med Bodø Oktetten arrangerte vi gospelseminar 16.-18. mars. Maria Boberg, en av Sveriges store gospeldirigenter og instruktør fra Hoting var vi så heldige å få til Bodø. Hun lærte oss 14 sanger i løpet av helgen, og dette uten et noteark/teskster på forhånd. Vi var ca 100 sangere som deltok under hele helgen og avsluttet med en kjempekonsert i Bodø domkirke. Vi ønsket Maria Boberg tilbake til neste år….!

 

Hjeelp vi er på TV!

Korrækte Damer har spilt inn en liten reklamesnutt i samarbeid med Sparebanken 1 og TV Nordland.

Korrækte Damer fikk en kjempe mulighet til å bli rikskjendiser….
Opptråtte med «To småe hender» som er skrevet og arrangert av vår gode dirigent Berit P. Widding på direkten på TV 2 for hele Norges befolkning 1. juledag 2006. Tøff greie…

 

Korrækte Damer «Tok et steg» i Sulis

Vi deltok sammen med flere kor fra Salten Korforbund i markeringen av 100 års jubileet til fagbevegelsen.
Vi framførte Slavekoret med Ketil Hugaas som dirigent.
En artig og flott opplevelse…

 

Tradisjon

Det er blitt tradisjon for koret å opptre på 2-3 sykehjem i Bodø.
Noe vi gjør før jul og sommer. Både vi og de gamle setter stor pris på dette.

 

Korrækte Damer vant salmemaraton i Domkirka!!

Vi sang oss igjennom 1236 salmer i løpet av ett døgn.

 

Publisert AN.no 18.10.2006 – Salmemaraton i drøyt ett døgn

Det var ikke akkurat rungende sang i Bodø domkirke i går morges, drøyt halvveis i salmemaratonen – som ble avsluttet klokken 18 i går ettermiddag. De 12 personene som hadde møtt opp, sang stillferdig – og kanskje litt småtrøtt. Men sang gjorde de. Syv jenter fra Bodø domkirkes ungdomskor hadde «tidligvakt», i tillegg var to fra Korrækte Damer, to fra Innstranden Sangforening og selveste biskopen til stede. – Vi sørger for å være minst to til stede hele tiden, sånn at vi kan være med i konkurransen om å få arrangere konsert i domkirken, smilte Helge Ingebrigtsen fra Innstranden Sangforening. – Den «gevinsten» har også Korrækte Damer satt seg fore å vinne? – Ja, da får de i allfall god konkurranse. Og for å si det sånn, vi tar gjerne 24 timers ekstraomgang….. Helt alvorlig.

 

Publisert AN.no 02.04.2006 – Perfekt på Samfunnet

HumanitærAksjonen (HUMAK) arrangerte fredag en veldedighetskonsert som kommer til å bli husket lenge av mange. Rundt 70 personer fra studentalder og oppover gjorde lurt i å komme på Samfunnet på fredag for å høre Korrækte Damer, Ole Kristian Bodøgaard, Caroline Furøyen og Halvdan Sivertsen. Billettinntektene gikk til Kreftaksjonen.

 

Publisert AN.no 28.08.2003 – Spente korister starter nysesong

– Vi er kanskje litt livligere enn mange av våre kolleger, sier dirigent Berit Widding, i hvert fall sitter latteren meget løst!Akkurat det deler nok «KorRækte Damer» med mange kor, men de hadde den samme spente forventninga som ange andre kormedlemmer nå ved sesongstart. Kommer det noen nye på øvelsene? Og det gjør det. Mange kor merker stigende interesse, særlig blant damer. Mannfolk er det litt verre med. Mange blandakor erfarer at det ikke er så lett å få tak i menn til å være med. «KorRækte Damer» som navnet sier et damekor og fikk fem nye sangere på første øvelse for høsten som var for noen dager siden. Da er dette koret som har sin grunnstamme av medlemmer blant høgskoleansatte kommet opp i over 20 aktive medlemmer. Mangler menn.

– Kanskje vi mannfolk er for feige, eventuelt for sjenerte til å stille opp og synge, mener Trond Leirvik, styremedlem i Sangkoret MIX, et kor som seiler i medvind med stadig mer populære konserter. – Dessuten er det ikke til å skjule at damene er flinkere til å lære, sier Leirvik. Mix er på leting etter flere menn, som mange andre kor, mens de har venteliste for damer. – Innstrandens Sangforening har ikke så store «manneproblemer» akkurat nå, men slikt går alltid i bølger. I fjor hadde vi det, men da var vi så heldige å få en del nye mannfolk, sier Ola Kåre Mikkelsen, dirigent for Innstrandens Sangforening. – Mange menn ser ut til å tro at det ikke er manndig nok å stå og synge, og ikke tøft nok. Jeg tror mannfolkmangelen mange blandakor opplever også kan skyldes at mannfolk har «lært» fra de var gutter at det ikke er tøft å stå i kor – og det er jo helt fullstendig feil! sier Ola Kåre Mikkelsen. Tøffe damer.

KorRækte Damer tør, og de er tøffe nok. Dessuten har de et enormt godt samhold og har holdt kontakten også gjennom sommeren. – Vi hadde «stuntsang» på utesteder i byen under Musikkfestuka og vi har hatt en kjempekoselig fest i Ausvika tidligere i sommer, forteller Berit Widding, som ikke bare er dirigent men også arrangør og komponist for koret. Nå planlegger «KorRækte Damer» en konsertkveld spesielt for menn (!) og de er på jakt etter oppdrag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *